Skip to content
Menu
Web3.dk Erhvervsmediet
  • **Alle artikler kan være betalte
  • Artikler
Web3.dk Erhvervsmediet

Spisesteds ejer? Der for skal du aldrig gå ned på dine funktioner

Posted on 31. oktober 202128. oktober 2021

Som forretningsdrivende er det vigtigt at have overblikket og indsigt i ens virksomheds forskellige funktioner. Hvilke funktioner og omfanget af disse svinger fra virksomhed til virksomhed. Ikke alle forretninger er lige store eller er indenfor de samme brancher.

Når det kommer til restaurations- og spisestedsbranchen, er det vigtigt, at du som leder har overblikket over de operationelle ting: køkkenet, service og spisestedets omgivelser. Er der ikke et ordentligt sammenspil mellem disse, kan det hurtigt fører til store konsekvenser. Ligeledes er det også vigtigt at hver én af de tre funktioner fungerer optimalt.

Spisestedets omgivelser

Restauranter og spisesteder er kendetegnet for at være en hård branche, hvor førstehåndsindtrykket har en afgørende betydning. Det omfatter ikke kun det æstetiske på dit spisested, men også hygiejnen.

Urene omgivelser, manglende oprydning og snavset facader signalerer farer i form af sundhedsskadelig mad for besøgende gæster. Hertil kan et dårligt hygiejneniveau og manglende deraf, give anledning til frygtindgydende besøg fra Sundhedsstyrelsen. En sur/ked af den smiley er for mange spisesteder lig med dødsstødet, deres navn associeret med sundhedsskade og gevaldige konsekvenser i den kommende fremtid.

Derfor er det vigtigt, at dit spisested holder trit og altid er på forkant med rengøringen og hygiejnen. Dette gælder både inde i restauranten, toiletterne og køkkenet.

Service

De samme faktorer gør sig gældende indenfor service, hvor renligheden af service udstyr såsom bestik, glas, gryder mv. Det kan nemlig igen få dit sted til at fremstå skadeligt, og noget som man skal for alt i verden undgå.

Hertil er det også vigtigt, at dit sted har nok og alt det nødvendige serviceudstyr, da mangler her kan give anledning til frustrerede kunder eller begrænser din kapacitet i forhold til, hvor mange gæster du kan servicere i dit sted.

En tredje faktor indenfor service som også er yderst kritisk, er at have nok personale til at holde stedet funktionelt, men også kvaliteten af deres service. Nogle af de første personer kommende gæster møder, når de træder ind på en restaurant, er tjeneren/tjenerinden.

Er der ikke nok tjenere kan det hurtigt fører ud til manglende serveringer, oprydning og opdækning. Dette giver i sidste ende også sure og utilfredse gæster, hvorfor det er vigtigt at have nok mandskab. Herudover er det vigtigt, at tjenerne giver en god og ordentlig service, da de ellers kan få et dårligt indtryk og få ødelagt deres stemning.

Køkkenet – dit sted hjerte

Køkkenfunktionen i dit spisested er den vigtigste funktion, for uden maden ville du ikke være i forretningen længe. Det er vigtigt her, at du også har nok mandskab til at kunne klare et stigende antal orde. Ligeledes at kvalitetskravene bliver opfyldt, men det er ikke altid ligetil derfor, kan det være en stor hjælp at ansætte køkkenassistenter, som en ekstra hjælpende hånd til køkkenet.

Seneste indlæg

  • Opnå hurtigere og mere præcis finansiel konsolidering med OneStream
  • Hjælp til WordPress – sådan får du dit website til at spille
  • Håndklæder med logo – effektiv branding i hverdagen
  • Brug påskeæggene som en del af en fælles fejring
  • Hvad er SEO for små virksomheder? – Grundlæggende strategier og praktiske tips

Arkiver

  • maj 2025
  • april 2025
  • marts 2025
  • februar 2025
  • januar 2025
  • december 2024
  • november 2024
  • oktober 2024
  • september 2024
  • august 2024
  • juli 2024
  • juni 2024
  • maj 2024
  • april 2024
  • marts 2024
  • februar 2024
  • januar 2024
  • december 2023
  • november 2023
  • oktober 2023
  • september 2023
  • august 2023
  • juli 2023
  • juni 2023
  • maj 2023
  • april 2023
  • marts 2023
  • februar 2023
  • januar 2023
  • december 2022
  • november 2022
  • oktober 2022
  • september 2022
  • august 2022
  • juli 2022
  • juni 2022
  • maj 2022
  • april 2022
  • marts 2022
  • februar 2022
  • januar 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • august 2021
  • juli 2021
  • juni 2021

Kategorier

  • Artikler

Obsidian Digital A/S
Per Henrik Lings Allé 4, 5
CVR: 37407739
Info(at)obsidian.dk

©2025 Web3.dk Erhvervsmediet | Powered by SuperbThemes!