Begår du også en af de mest udbredte fejl i din virksomhedsledelse?
Dette indhold er sponsoreret.
I så fald er du ikke den eneste. Der er rigtig mange forhold at være opmærksom på som leder, og du har sikkert lært at styre uden om de værste faldgruber. Alligevel er der sandsynligvis et uudnyttet potentiale, som du ikke er bevidst om – fordi det er så nemt at overse i en travl hverdag. Ofte er man som leder fuldt optaget af at styre den daglige drift og måske slukke de brande, der uvægerligt opstår. Men indimellem kan det betale sig at stoppe op og løfte blikket fra den sædvanlige trampesti. I denne artikel vil vi se nærmere på nogle af vejene til endnu bedre resultater.
Det grundige forarbejde
Alt for mange projekter bliver sat i værk, uden at det nødvendige forarbejde er lavet grundigt nok. Måske ender man med at løse et andet problem end det, man i virkeligheden havde brug for at løse. Eller måske rammer man den forkerte målgruppe. Nøgleordet her er forarbejde. Afsæt ressourcer til at analysere din virksomheds behov grundigt, inden I kaster jer ud i et storstilet projekt. Afprøv design, test jeres systemer og vær realistiske. Principperne inden for aerospace testing er et godt eksempel på, hvordan tests kan bruges systematisk og kompromisløst i opgaveløsningen.
Hav tillid til dine medarbejdere
Når dine projekter er godt i gang, er der et andet princip, du altid bør sværge til: Hav tillid til dine medarbejdere. Lad dem gøre det, de er bedst til. Og træd et skridt tilbage. Ledelse handler ikke om at overvåge arbejdsprocesser ned i detaljen eller være med i alle beslutninger. Det handler i endnu højere grad om at turde at give slip. Hav tillid til, at dine medarbejdere er kompetente nok til selv at træffe de nødvendige beslutninger. Undlad at fortabe dig i fagtunge overvejelser. Din opgave er at holde fokus på de store linjer.
Evaluér, evaluér, evaluér
Når et projekt så er afsluttet, er der i mange virksomheder en kedelig tendens til at fare videre til det næste projekt uden at se sig over skulderen. Og det er ærgerligt. Et gennemført projekt er nemlig altid en guldgrube af potentiel læring. Det bør du naturligvis udnytte. Gør det derfor til et selvstændigt mål altid at prioritere en grundig evaluering af afsluttede projekter. Sørg for at lære både af succeser og fiaskoer. Ofte lærer man faktisk allermest af de fejl, der er begået.
Hvis du holder dig disse principper for øje, vil du med garanti opleve en positiv effekt på din virksomheds opgaveløsning. Man kommer alt for ofte til at fokusere på højt tempo og fart over feltet i sin ledelse. Men i sidste ende opnår du en endnu større effektivitet ved at sætte tempoet lidt ned og praktisere en smule eftertænksomhed. Det betaler sig i sidste ende.